Logo gemeentenieuwsonline.nl

Festival De Oversteek voor het eerst twee weekenden lang

NIJMEGEN - Kunstenfestival De Oversteek trapt vlak na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af in Nijmegen-Noord. Editie West is op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september, editie Oost op zaterdag 6 en zondag 7 september.

Op een dertigtal groene, sfeervolle locaties aan de oevers van de Waal in Nijmegen-Noord presenteert het festival zo’n vijftig optredens en voorstellingen. De kaartverkoop is per direct gestart via festivaldeoversteek.nl.


Nieuw is een zaterdagavondprogramma op 31 augustus en 7 september in en om Fabrikaat/Hof van Holland. Zaterdag 31 augustus presenteert het Gronings performing arts collectief Teddy’s Last Ride hier het elektronisch pop-spektakel The Others. Aansluitend is een optreden van electrofunkband 45acidbabies. Op zaterdag 7 september presenteert Gummbah samen met Leonard Bedaux Cinema Sexboerderij 't Gouden Kalf. Ook speelt NEON de fysieke dansvoorstelling Körper. Beide avonden zijn omlijst met dj's en verrassingsacts.


Op beide zondagmiddagen biedt Festival De Oversteek een divers programma met muziek, theater, dans, literatuur, performance en alles ertussenin. Publiek maakt vaak letterlijk de oversteek naar vaak onbekende acts en voorstellingen. Ook bekendere namen sieren het festivalaffiche: singer-songwriter Bertolf, jazzgitarist en -componist Reinier Baas en auteur en muzikant Aafke Romeijn. Hiphopper Ray Fuego brengt met Ploegendienst de p terug in punk. Ook voor kinderen is meer dan genoeg te beleven. Zo laat Theo Wesselo (bekend van Rembo & Rembo) glorieuze VPRO-tijden herleven.

Meer berichten