Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zet eens een VR-bril op in de bieb. (foto: Marcel Krijgsman)
Zet eens een VR-bril op in de bieb. (foto: Marcel Krijgsman) (Foto: Marcel Krijgsman)

In het nieuwe biebseizoen is weer van alles te doen

REGIO - In de bibliotheek kun je natuurlijk heel veel boeken en tijdschriften lezen en lenen, maar er gebeurt nog véél meer! Wat dacht je van kindercolleges, digitale workshops, verhalen uit de teletijdmachine en lezingen? Eigenlijk teveel om op te noemen. In het nieuwe programmaboekje van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn alle activiteiten voor het seizoen 2019/2020 gebundeld.

Nieuw dit jaar is de DigiDemo 50+ in Bibliotheek Elst. Tijdens deze gratis demonstraties kunnen 50-plussers kennismaken met nieuwe digitale technieken, zoals Virtual Reality, robots en een greenscreen. Ook nieuw zijn de verhalen voor kinderen uit de teletijdmachine: verhalen over andere tijden en werelden.

Verder vinden er weer een aantal hoorcolleges plaats in de bibliotheken in Zetten en Elst. Een tipje van de sluier: psychiater Julia Liefferink vertelt op donderdag 24 oktober in Bibliotheek Elst over de opvang en behandeling van psychiatrische patiënten. Op woensdag 11 december is hoogleraar voeding Lisette de Groot te gast in Bibliotheek Zetten om te praten over voeding en vitaliteit op hogere leeftijd.

Kinderen kunnen in de Digi Playground van de bieb naar hartenlust experimenteren met nieuwe digitale technieken. Zet bijvoorbeeld eens een VR-bril op in Bibliotheek Zetten. Tijdens de kindercolleges leer je van alles over vogels van een echte vogelaar en over plaagdieren als ratten en kakkerlakken. Alle kinderactiviteiten zijn gratis toegankelijk.

Meer weten over het nieuwe programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid? Kijk op www.obgz.nl voor meer informatie. Of pak een programmaboekje mee in de bieb.

Meer berichten