Logo gemeentenieuwsonline.nl
Maquette gemaakt door Roan Smits. (foto: HKH)
Maquette gemaakt door Roan Smits. (foto: HKH) (Foto: HKH)

Zomerwandelingen Huissen met HKH

HUISSEN - Wat dacht u van een burgemeester, die verhaalt over zijn pogingen om de Huissenaren op te voeden? De gildeman, die vertelt in woord en gebaar over zijn heldhaftige optredens om Huissen te beschermen. Maar vlak ook niet de poortwachter van de Arnhemse Poort uit. Met gevaar voor eigen leven ging hij smokkelaars te lijf.

Op zondag 11 en zondag 25 augustus organiseert de Historische Kring Huessen weer zomerwandelingen in Huissen Centrum. Met deze keer als thema: Huissen in de Middeleeuwen. Start: om 14.00 uur bij het museum aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen. Kosten: 2,50 euro.

De rondleider vertelt over het gewone leven uit die tijd. Te denken valt bijvoorbeeld aan de rotzooi, die gewoon op straat gekieperd werd of in een beerput. Een beer zult u wellicht zeggen: de rondleider vertelt er meer over. Toepasselijk gebouwen onderweg worden nader geduid. Stilgestaan wordt bij de Buitenpoort en de Arnhemse Poort. Wat speelde zich allemaal bij zo’n poort af? U proeft gewoon de sfeer uit die tijd. Dat geldt nu des te meer daar er op drie plaatsen toneelspelers te voorschijn komen!

Aanmelding voor de wandeling is gewenst. Dit kan door een mailtje te sturen naar voorzitter@huessen.nl. Ook kan men zich opgeven bij het stadsmuseum Hof Van Hessen aan de Vierakkerstraat 39, 6851 BE in Huissen. Behalve maandag, alle andere dagen van 13.00 tot 16.30 uur geopend. Vrijdags al vanaf 10.00 uur. Tel: 026 3255058.

Meer berichten