Logo gemeentenieuwsonline.nl

Bikers Against Child Abuse' ook tijdens vakantieperiode bereikbaar

REGIO - In de zomer trekken veel mensen er op uit om te genieten van het weer en de omgeving. Voor veel kinderen een spannende tijd maar vaak tegelijkertijd een vloek en een zegen. Immers, de vertrouwde omgeving, vrienden, de computer en het lievelingsspeelgoed laten ze achter. Toch geeft het ontvluchten van de dagelijkse routine en de leuke dingen op een vakantie de meeste kinderen ontspanning en plezier.

Maar niet voor ieder kind werkt dat zo. Er zijn misbruikte en mishandelde kinderen die dagelijks te maken hebben met angst. Bijvoorbeeld de angst om de dader tegen te komen of angst op herhaling van het misbruik of de mishandeling.

Bikers ook tijdens de vakantie in binnen- en buitenland oproepbaar voor de kinderen. Bikers Against Child Abuse heeft met 273 Chapters wereldwijd een behoorlijke dekking en zorgt dat de kinderen, die door de organisatie zijn opgenomen, weten dat B.A.C.A. voor hen klaarstaat, ook in de vakantieperiode.

Stel je voor, een B.A.C.A.-kind gaat naar Italië op vakantie in de buurt van het Gardameer. Of lekker op een camping op de Veluwe? Hoe fijn is het dan dat je daar verwelkomd wordt door B.A.C.A.-bikers en weet dat je niet langer bang hoeft te zijn voor de wereld waarin je leeft? Omdat er waar dan ook bikers oproepbaar zijn om voor jouw een veiliger omgeving creeëren? 24/7, dus ook in de vakantie.

Wat doet Bikers Against Child Abuse? Bikers Against Child Abuse (B.A.C.A.) bestaat met de bedoeling een veiliger omgeving te realiseren voor misbruikte en mishandelde kinderen. Wij bestaan uit een grote groep bikers die kinderen de kracht wil geven niet bang te zijn voor de wereld waarin ze leven. Wij staan klaar om onze beschadigde vrienden te ondersteunen door ze te betrekken bij een bestaande verenigde wereldwijde organisatie. Wij werken samen met lokale en landelijke groepen en instanties die al kinderen beschermen. Wij willen duidelijk laten weten aan ieder die betrokken is bij een misbruikt of mishandeld kind, dat dit kind tot onze organisatie behoort en dat wij bereid zijn om fysieke en morele steun te geven door het kind op te nemen in onze organisatie en door onze fysieke aanwezigheid. Wij staan klaar om deze kinderen te beschermen tegen verder misbruik of mishandeling. Wij veroordelen elk gebruik van geweld en intimidatie in elke vorm en tegen ieder persoon. Maar als de omstandigheden zich voordoen dat wij de enige hindernis zijn die verhindert dat verder geweld gebruikt wordt tegen een kind, dan zijn wij bereid deze hindernis te zijn. Neem de tijd en kijk rond op onze website voor alle informatie.

Heb je in je omgeving een kind of kinderen die door misbruik en/of mishandeling bang zijn en die baat zouden hebben bij extra steun bij het verwerken ervan? Neem contact met ons op voor een verkennend gesprek. Bent u werkzaam bij een kindorganisatie? Wij maken graag kennis en spreken ook op seminars en bijeenkomsten.

Meer informatie: Bikers Against Child Abuse; Dutch East Chapter; http://dutch.bacaworld.org/chapters/east; Hulplijn: 06 36514221. Wilt u meer informatie over ons chapter, onze werkwijze of zich bij ons aansluiten? Stuur dan een e-mail naar: secretary@ea-nld.bacaworld.org.

Meer berichten