Logo gemeentenieuwsonline.nl

Nieuwe Bridgecursus voor beginners

HETEREN - Vind je kaarten leuk en wil je kennismaken met de leukste denksport die er bestaat, geef je dan op voor de nieuwe cursus voor beginners.

Wat maakt het bridgespel zo leuk en spannend? Bridge speel je met z'n vieren aan één tafel, leeftijd, man of vrouw, het doet er niet toe. Dit kan zowel thuis als in clubverband. Je speelt het over het algemeen met een vaste bridgepartner die tegenover jou zit. Bridgeclub 'Rijnbridge Heteren' en Bridgeclub '3 Sans Atout' uit Herveld, gaan gezamenlijk een bridgecursus aanbieden voor beginners.


Ze beginnen de cursus met het zogenoemde 'spelen': het winnen van zoveel mogelijk slagen. Dat doen ze op een uiterst ontspannen wijze. Pas als je weet wat 'het winnen van slagen' inhoudt, kijken ze naar de onderdelen die aan het spelen voorafgaan, de puntentelling en vooral het bieden. Door de opbouw van deze cursus zul je ook dié onderdelen als prettige en logische hulpmiddelen ervaren. Je merkt dat al vanaf de eerste les het naar meer smaakt…!

De cursus start op woensdag 25 september. Er worden elf lessen gegeven op woensdagavond van 20.00 uur tot uiterlijk 22.15 uur. De cursus zal worden gehouden in zalencentrum De Bongerd in Heteren of in De Hoge Hof in Herveld. Ze gebruiken het cursusboek: Bridge in een flits, deel 1. Auteur: Berry Westra. Bijdrage in de kosten inclusief het boek: zestig euro per persoon voor elf weken. Opgeven uiterlijk 21 september bij één van de docenten. De lessen worden gegeven door: Wouter Toxopeus / 0488 452623 / e-mail: w.toxopeus4@upcmail.nl; Henk Pennings / 06 51606337 / e-mail: penninhh@xs4all.nl. Voor meer informatie kan men met één van hen contact opnemen of met de secretaris van bridgeclub 'Rijnbridge Heteren' Rens de Bot, 026 4723503.

Meer berichten