Logo gemeentenieuwsonline.nl
Detail januariblad TRH - Gebroeders van Lymborch.
Detail januariblad TRH - Gebroeders van Lymborch.

Schilderwedstrijd: 'Welkom Thuis'

NIJMEGEN - Op zondag 25 augustus wordt het Gebroeders van Lymborch Huis aan de Burchtstraat 63 in Nijmegen geopend. Om deze thuiskomst te vieren organiseren we een schilderwedstrijd. Laat u zich ook inspireren door deze Nijmeegse artiesten?


Dit jaar is het thema van de schilderwedstrijd: 'Welkom Thuis'. De Gebroeders van Lymborch zijn ooit begonnen met schilderen op Burchtstraat 63 te Nijmegen. Daarom nodigen we schilders, zowel professionals als geschoolde amateurs, uit om deel te nemen aan onze schilderwedstrijd. Deelnemende schilderijen moeten geïnspireerd zijn op het thema en het werk van de Gebroeders. Alles is mogelijk, zolang het maar refereert aan de werken van de Gebroeders van Lymborch.

De techniek is vrij, zolang het om een 'natte' techniek gaat (acryl, olieverf, aquarel etc.). Aangezien de Gebroeders miniaturen op A4-grootte schilderden geven wij de voorkeur aan schilderijen van max. 50 * 70. Een tondo is ook toegestaan met een maximale diameter van 70cm.

De wedstrijd
Schilders kunnen zich inschrijven voor de wedstrijd door een foto van hun schilderij (of schilderijen) te uploaden op www.gebroedersvanlymborch.nl. De twintig mooiste schilderijen maken kans op een prijs. Deze kunstwerken worden de twee weken voor 25 augustus tentoongesteld in de Sint Nicolaaskapel te Nijmegen. Dit is tevens een verkoopexpositie voor de kunstenaars. Inschrijven kan tot en met 3 augustus.


De deelnemende werken kunnen door het publiek op de website van de Gebroeders van Lymborch bekeken en beoordeeld worden. Een vakjury beoordeelt de kunstwerken. De prijsuitreiking is op zondagmiddag 25 augustus in het Gebroeders van Lymborch Huis. Dan zal de jury bekend maken welke schilderijen er op de eerste en tweede plaats zijn geëindigd. De eerste prijs bedraagt € 300,- en de tweede prijs € 200,-.


Kijk voor meer informatie over het Gebroeders van Lymborch Huis en de schilderwedstrijd op www.gebroedersvanlymborch.nl/schilderwedstrijd

Meer berichten