Logo gemeentenieuwsonline.nl
Mark Brusse, Just like trees – II, 2002, Galerie Louis Carré & Cie Parijs
Mark Brusse, Just like trees – II, 2002, Galerie Louis Carré & Cie Parijs

Museum Het Valkhof viert de zomer

NIJMEGEN - Tot en met 22 september is het zomerprogramma te zien in Museum Het Valkhof met de tentoonstellingen Sometimes I wonder – Mark Brusse en Gekust door Knust – 35 jaar stencilkunst.

Een hommage aan een veelzijdig kunstenaar. In Sometimes I wonder is te zien hoe kunstenaar Mark Brusse in zijn jonge jaren inspiratie vond in de archeologische vondsten uit Nijmegen en omgeving. Dit jaar viert hij zijn zestig jarig jubileum. Na 20 jaar keert hij weer terug naar nijmegen voor een omvangrijke tentoonstelling in het museum. Ruim 150 werken – van tekeningen en schilderijen tot sculpturen en ruimtelijke ensceneringen – zijn bijeengebracht.

Leer alles over risografie en ga zelf aan de slag. Ook de leden van Knust vonden inspiratie in Nijmegen. Ooit begonnen als krakersbeweging, zijn ze nu wereldwijd beroemd om hun felgekleurde stencildrukwerk. Deze zomer is de inkt te ruiken en het ratelen van printers te horen in Museum Het Valkhof: een deel van de Knust-drukkerij is er te vinden. Kijk live mee naar hoe de mannen en vrouwen van Knust werken aan lopende projecten. Of ga zelf aan de slag met riso-printers tijdens een workshop.

Kijk voor het programma op: www.museumhetvalkhof.nl. Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen, +31 (0)24 3608805

Meer berichten