Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Combinatie lichaamsyoga en hersenyoga levert je wat op!

ELST - Ouderdom komt met gebreken is een veel gehoorde uitspraak. Maar ouderen zijn zelf verantwoordelijk of ze dat passief accepteren of er actief iets tegen gaan doen.

"Deze cursus van Forte Fit, onder leiding van de ervaren yogadocente Gerda Wolff, kan U hiermee op weg helpen. De cursus gaat uit van het principe dat de geest gezond(er) wordt, als je lichaam en hersenen gelijktijdig en met regelmaat traint. In deze combinatie zorgt het voor een positief effect op langere termijn. Bij elke sessie worden eerst lichaam en hersenen via ontspanningsoefeningen losgemaakt. Daarna wordt, via opdrachten in spelvorm, gewerkt aan de relatie tussen geheugen en bewegen (grotendeels met stoeloefeningen). Deze cursus is ook geschikt voor mensen in een rolstoel!"

Effecten die deze cursus wil (helpen) bereiken, zijn het verbeteren van:
* het vermogen om dingen te onthouden;
* het reactievermogen;
* het probleem oplossend vermogen.

Start: 2 september in cultureel centrum De Wieken, Elst. Informatie te verkrijgen bij Nelleke Beckering. E-mail: bewegen.fortefit@fortewelzijn.nl. Telefoon: 0481 840708.

Ook uw bericht in de krant?

BETUWE - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' . Uiteraard kunt u ook een bijpassende (rechtenvrije) foto toevoegen. De rest wijst zich vanzelf. Komt u er toch niet helemaal uit? Belt u dan gerust even: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

Meer berichten