Logo gemeentenieuwsonline.nl
Junior Kenji Valentijn. (foto: Arno Brinkman)
Junior Kenji Valentijn. (foto: Arno Brinkman) (Foto: Arno Brinkman)

Op de Korrel met zeven schutters op NK

BEMMEL - Het weekend van 22 en 23 juni werden Nederlandse Kampioenschappen Luchtwapens Opgelegd verschoten bij De Hoogeveensche Schietvereniging. Vanuit schietvereniging Op de Korrel nam hier een zevental schutters aan deel, zowel junioren als veteranen. Het veteranenteam wist een zilveren medaille in de wacht te slepen.

De Luchtwapen Opgelegd disciplines zijn voor officiële wedstrijden binnen de KNSA gebonden aan leeftijd, waardoor er alleen junioren (tot 15 jaar) en veteranen (vanaf 55 jaar) aan deel kunnen nemen. Bij de veteranen is dit jaar voor het eerst de officiële regel in werking getreden, dat alleen de beste dertig schutters in de nationale Ranking genodigd worden. In het verleden was de deelname vrij, wegens een opkomend aantal schutters in deze disciplines. Voor OdK behoorden tot deze beste dertig liefst vier schutters, waarbij Joop Hendriks wist te eindigen op een elfde plaats, vlak achter Sjaak Polman op een negende positie. Johan Huibers wist de finale te behalen en eindigde hier als achtste, waarbij Ben Huibers het podium nipt miste en als vierde eindigde. Sjaak, Johan en Ben vormde samen een team en wisten hier een zilveren prijs in de wacht te slepen.
Bij de Junioren-C mocht Dennis Karlova aantreden in een erg groot deelnemersveld van liefst 24 schutters, waar hij op een tiende plaats wist te eindigen. Voor de Junioren-D waren zestien schutters aanwezig, waar Nick Wolters op een tiende plaats wist te eindigen en Kenji Valentijn het tot de finale gehaald heeft. Uiteindelijk eindigde Kenji op de achtste positie.

Meer berichten