Logo gemeentenieuwsonline.nl

Ontdek 'de mooiste dag van je leven' 2000 jaar geleden: Een Romeinse bruiloft in Elst

ELST - Wist u dat een Romeinse bruid tijdens haar huwelijksdag een gele sluier droeg, dat bruid en bruidegom ringen kregen, dat er bruidstaart gegeten werd en dat de bruid over de drempel van haar nieuwe huis gedragen werd?

Een Romeinse bruiloft had heel veel dingen, die we nog altijd onderdeel zijn van 'de mooiste dag van ons leven'. Maar ze deden ook heel veel dingen anders: een priester bracht offers en de bruid ging in een optocht naar het huis van haar bruidegom. Aan de deurposten smeerde ze olie en plakte daarop wol.

"Waarom deed ze dat? Wilt u daar meer over weten? Dat kan: van 6 tot en met 21 juli is in het TempelKerk Museum Elst een bijzondere pop-up expo over 'Een Romeinse bruiloft' te bekijken. Op de zaterdag- of zondagmiddag van 13.30-16.30 uur, of doordeweeks tijdens een aangevraagde rondleiding.

Op 20 juli is er een heel bijzondere middag, waar bij het museum om 14.00 uur een Romeinse bruiloft wordt nagespeeld. U kunt een huwelijksceremonie volgen. Na de bruiloft kunt u om 15.00, 15.30 of 16.00 uur een rondleiding langs de overblijfselen van de Romeinse tempels volgen. Of als u nog meer wilt weten: woon een uitgebreide presentatie over het Romeinse huwelijk bij, om 15.00 of 16.00 uur."

Het aantal plaatsen voor beide activiteiten is beperkt! Zowel een rondleiding als het bijwonen van de presentatie kost drie euro per persoon. Rondleiding en presentatie zijn minder geschikt voor kinderen jonger dan acht jaar. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd zijn er deze middag kinderactiviteiten, zoals tempels bouwen, puzzelen, een Romeins bordspel, en een puzzeltocht.

Meer berichten