Logo gemeentenieuwsonline.nl
Midzomernachtwandeling. (foto: Natuurmonumenten)
Midzomernachtwandeling. (foto: Natuurmonumenten) (Foto: Natuurmonumenten)

Beleef de midzomernacht in Heumensoord

HEUMEN - Beleef dicht bij de stad de rust en ruimte van Heumensoord bij Nijmegen. Wandel over de statige beukenlanen van Heumensoord de nacht in en verwonder je over de geluiden van de nacht. Op 22 juni geeft de Midzomernachtloop geeft je de kans om dit van dichtbij mee te maken. Er zijn verschillende starttijden tussen 20.00 en 23.00 uur.

Als het donker wordt zoeken veel dieren een veilige overnachtingsplek om hun ogen te sluiten. Maar wanneer de zon achter de horizon zakt, is dat voor een aantal dieren juist het teken om te ontwaken. Vleermuizen vertrouwen bij hun nachtelijke jacht op insecten op hun sonar, slapen overdag en komen in de schemering tevoorschijn. En uilen en nachtzwaluw beginnen hun dag pas als alle andere vogels zwijgen.

Op weg door het donkere bos ontmoet je onze boswachters en kom je van alles te weten over de dieren in het donker, over de Romeinen of over de sterren. Ga mee met deze unieke tocht door bos en over heide en beleef dit prachtige gebied op de stuwwal van het Rijk van Nijmegen. Je kunt in de tocht van bijna 8 km. op je eigen tempo lopen. Het is ook erg leuk voor kinderen.

Je kunt op de website zelf aangeven op welke tijd je wilt starten. Je wordt dan welkom geheten bij het beheerkantoor van Natuurmonumenten. Daarna ga je op pad en kom je onderweg verschillende posten tegen met uitleg over het gebied of de dieren. Meld je dan aan via www.natuurmonumenten.nl/heumensoord. Deelname kost 10,00 euro per persoon. Niet-leden betalen 14,50 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! De opbrengst gaat naar de bloemencampagne.

Meer berichten