Midzomerexcursie op vaderdag
Logo gemeentenieuwsonline.nl
Lepelaars. (foto: Gijsbert Peelen SLN)
Lepelaars. (foto: Gijsbert Peelen SLN) (Foto: Gijsbert Peelen SLN)

Midzomerexcursie op vaderdag

BEMMEL - Het begin van de zomer nadert en de natuur lijkt het kalmer aan te doen. Alles is mooi groen geworden en veel kruiden bloeien. Het gonst van de bijtjes. Veel lijkt er niet te veranderen. Maar schijn bedriegt.

De planten volgen elkaar op met de bloei en tussen de struiken van het Spiegelbos kunnen we pas uitgevlogen vogels ontdekken. In de top van de bomen zingen hun vaders het hoogste lied, en de moeders zitten op het legsel van de tweede ronde. Ondertussen maken ze ook gebruik van de lange warme dagen, om zich al vast op te vetten voor de najaarstrek. Goed kijken en luisteren is belangrijk, want veel speelt zich af verborgen in het bladerdek. Langs dijk en berm is de uitbundige bloemenpracht zichtbaar en zien we de eerste zaden.

Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert op zondag 16 juni een excursie door Landgoed Doornik en de Bemmelse polder met als thema ‘zomerverschijnselen’. "We verzamelen op het parkeerterrein van restaurant Zijdewinde: Waaldijk 28 in Bemmel en om 14.00 uur vertrekken we voor een wandeling van 2½ uur door het Spiegelbos, Doornik Natuurakkers en de naastgelegen polder waarin het voormalige dorp Doornik lag.

Tip: laarzen aan en kijker mee. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf zes jaar. Deelname: drie euro; kinderen 1,50 euro. Deze struintocht is niet geschikt voor minder-validen. Nadere informatie bij: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Meer berichten