Rankingcompetitie in plaats van parencompetitie bij bridgeclub 3 Sans-Atout
Logo gemeentenieuwsonline.nl

Rankingcompetitie in plaats van parencompetitie bij bridgeclub 3 Sans-Atout

HERVELD - De Nederlandse Bridgebond (NBB) is een aantal jaren geleden een nieuwe competitievorm gestart, de rankingcompetitie. Voordeel hiervan ten opzichte van de parencompetitie is dat afwezigheid van leden de wekelijkse indeling in lijnen niet beïnvloedt.

Promotie en degradatie, bij de parencompetitie een 5-wekelijks gebeuren, zijn bij het rankingsysteem wekelijks mogelijk. Na veertien weken proefdraaien hebben de leden van Bridgeclub 3 Sans-Atout in november 2018 ingestemd met de rankingcompetitie in plaats van de parencompetitie.

Nog steeds wordt in vier lijnen gespeeld, is de indeling naar sterkte, worden per avond zes maal vier spellen gespeeld. De aan het eind van de avond behaalde score wordt volgens een door de NBB vastgestelde berekening omgezet in rankingpunten. Het gemiddelde hiervan gedurende de laatste vijf gespeelde avonden is leidend voor de wekelijkse indeling naar sterkte. En anders dan voorheen wordt het percentage van het winnende paar in punten aangegeven in plaats van in procenten.
Stonden de leden er aanvankelijk sceptisch tegenover, het wordt nu als positief ervaren! Met dank aan de technische commissie die heel veel voorwerk heeft verricht om bij aanvang van deze competitie ieder lid in de juiste lijn en daarbinnen op de goede plaats in te kunnen delen.

Meer berichten