Bij De Veldschuur in Bemmel Open avond van de schoolmoestuin
Logo gemeentenieuwsonline.nl
Moestuintjes Bemmel. (foto: Ewald Nijenhuis SLN)
Moestuintjes Bemmel. (foto: Ewald Nijenhuis SLN) (Foto: Ewald Nijenhuis SLN)

Bij De Veldschuur in Bemmel Open avond van de schoolmoestuin

BEMMEL - Op maandagavond 17 juni zijn de moestuintjes van basisschoolleerlingen uit Bemmel te bewonderen. Stichting Lingewaard Natuurlijk houdt een open avond van 19.00 tot 21.00 uur bij De Veldschuur aan de Sportlaan 1M in Bemmel.

Kom eens kijken hoe goed de kinderen hun moestuintjes verzorgen! Het is bijzonder leuk om te zien hoe trots de kinderen zijn op hun zelfgekweekte groenten en kruiden. Er is heel wat te beleven in de 140 moestuintjes die bij De Veldschuur staan. Vrijwilligers en kinderen leiden u graag samen rond langs de moestuintjes, de kruidentuin, het bijenhotel, de bijenstal, de pluktuin en de bloemen. Daarnaast vertellen ze graag over de manier waarop iets groeit van zaadje tot plant. Vragen over verschillende granen, groenten, fruit en bloemen kunt u stellen aan de verschillende deskundigen die aanwezig zijn en u graag uitleg geven.

De open avond van de schoolmoestuinen wordt maar eens per jaar gehouden. Men kan genieten van een mooi stukje land en de sfeer die erbij hoort. De basisschoolleerlingen, vader, moeder, broertje, zusje, opa, oma en iedereen die belangstelling heeft is welkom. Als je ook graag een moestuintje wil, kun je dit melden bij de vrijwilligers. Dit geldt ook voor degenen die belangstelling hebben om vrijwilligerswerk te doen in de moestuin of anderszins geïnteresseerd zijn in de natuur. Meer informatie staat op: www.lingewaardnatuurlijk.nl activiteiten-educatie-schoolmoestuinen Bemmel.

Meer berichten