Pinksterzondag: wandelen door de Overbetuwe
Logo gemeentenieuwsonline.nl

Pinksterzondag: wandelen door de Overbetuwe

ELST - De zesde Elstars Pinkstertocht, op pinksterzondag 9 juni, gaat door de groene kernen van de Overbetuwe. De routes zijn: 7.5, 15, nieuw 20, 27, 40 en 50 km.

Startlocatie is sportpark De Pas, gebouw De Toekomst, nabij Olympiasingel Elst. Starten tussen 07:00 en 12:00 uur, finishen voor 17:00 uur. De zesde pinkstertocht gaat langs diverse landgoederen en bijzondere plekken zoals Landgoed Schoonderlogt, tevens Elstars rustpost. Dit landgoed kreeg bekendheid door de film ‘Band of Brothers’. Landgoed Loenen in het Loenense bos is bekend van de tv-serie ‘De Appelgaard’. Nog een bijzondere plek is ‘Museumboerderij Den Tip’ waar je vers gebakken appelflappen kunt eten in de nabijheid van molen ‘De Vink’ en recreatiepark ‘Watergoed’. Als kers op de taart Heerlijkheid Hemmen met kasteelruïne, een bijzondere kasteeltuin en de ‘Oude School’.

De route is gepijld maar in het routeboekje zijn nog eens alle afstanden opgenomen. In het boekje is handige informatie te vinden: over IVV, IML, onze Elstars merchandise zoals het unieke t-shirt met skyline Elst en ruimte voor mooie stempels op de controleposten, herinneringsfoto en bevindingen. Meer informatie over deelname is te vinden www.elstars.org

Meer berichten