Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Harry Gielen

Rembrandt Bruil derde plaats bij NK Jeugdschaak

ASSEN/ELST - Afgelopen zaterdag is in Assen de vijftienjarige Rembrandt Bruil uit Elst op de derde plaats geëindigd bij het Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap tot en met 16 jaar.

Zeven dagen lang stond dagelijks een wedstrijd op het programma van negentig minuten per persoon met een bijtelling van dertig seconden per zet. Na veertig zetten binnen negentig minuten kregen de spelers dertig minuten extra speeltijd. Rembrandt, Candidate Master en speler van BSV Bennekom, haalde een score van 5 uit 7.

Sinds twee jaar worden er zeven wedstrijden gespeeld in plaats van negen. Dit heeft dit jaar een cruciale impact op het wedstrijdverloop gehad. In de voorgaande jaren speelden alle favorieten onderling tegen elkaar. Dit in tegenstelling tot dit jaar waarbij het kon gebeuren dat de nummers een en twee niet tegen elkaar speelden en de uiteindelijke winnaar ook niet tegen nummer drie, vier, vijf en zes van de plaatsingslijst werd ingedeeld. Zulks terwijl de uiteindelijke nummer drie wel tegen alle topfavorieten werd ingedeeld. Rembrandt behaalde de hoogste TPR (Toernooi Performance Rating) en de meeste weerstandpunten (punten van de tegenstanders opgeteld). En hij versloeg als enige de latere kampioen. Ook kregen hij en zijn tegenstander de spektakelprijs voor hun partij in de derde ronde.

Meer berichten