Logo gemeentenieuwsonline.nl
Ronnie Polman maakte in 2007 deel uit van de show van Alarmfase 3. (foto: Bemmelse Dweildag)
Ronnie Polman maakte in 2007 deel uit van de show van Alarmfase 3. (foto: Bemmelse Dweildag) (Foto: Bemmelse Dweildag)

De tweede zondag in juni: de perfecte zondag!

BEMMEL - Al decennia lang komen op de tweede zondag van juni duizenden dweilmuzikanten en bezoekers naar de Bemmelse Dweildag. Maar wie zijn nu die mensen die komen genieten? Deze keer spreken we Ronnie Polman (35), een geboren en getogen Bemmelnaar die al jaren trouw de Dweildag bezoekt.

Ronnie: “Ik ben geboren en opgegroeid in Bemmel, dus ik ken de Dweildag al mijn hele leven. De laatste vijf jaar ben ik ook vrijwilliger in het mobiele klusteam. Dit team is beschikbaar tijdens de op- en afbouw van de Dweildag en bouwt de wat meer ingewikkelde decoratie op, maar lost ook technische problemen op en plaatst tenten.”

Op de vraag wat hem het meest is bijgebleven van alle Dweildagen, antwoordt Ronnie: “In 2007 maakte ik deel uit van de show van Alarmfase 3; Ze speelden toen hun ‘disco-show’ en ik hield bordjes met tekst uit Blame It On The Boogie van The Jacksons omhoog.”

Of Ronnie nu vrijwilliger is of niet: de Dweildag bezoekt hij sowieso. “Het is altijd een gezellige dag waar je veel bekenden tegenkomt. Voor de kinderen is er een speciaal gedeelte ingericht en voor iedereen boven de 18 staan heerlijke koude pilsjes en lekker eten klaar. Wat wil een mens nog meer?

Inmiddels is de Dweildag niet meer weg te denken uit Ronnie’s agenda. “Het tweede weekend van juni staat altijd gereserveerd. Ik blijf het bijzonder vinden dat zo’n groot evenement ieder jaar weer door vrijwilligers tot stand komt. Het dweilweekend is altijd een zwaar, maar heel tof weekend! Ik zou het niet meer willen missen.”

Dit jaar is de Bemmelse Dweildag op zondag 9 juni.

Meer berichten