Logo gemeentenieuwsonline.nl

Reünie Sportclub Bemmel 1 – 1978-1981

BEMMEL - Het eerste elftal van Sportclub Bemmel kent momenteel een bijzonder goede periode, waarbij promotie naar de hoofdklasse nog tot de mogelijkheden hoort. De lichting spelers, die eind jaren 70 het 'rood-zwart' verdedigden wisten ook een bijzondere prestatie neer te zetten!

Vanaf het seizoen 1978/1979, wist men namelijk drie seizoenen op rij kampioen te worden. Op 20 mei 1979 was op het veld van D.V.S.G. in Groesbeek-de Horst het eerst kampioenschap een feit. Er werd dat seizoen geen enkele wedstrijd verloren. Ook in het seizoen 1979/1980 wordt men ongeslagen kampioen en volgt alleen een verliespartij tegen Woezik, nadat de champagne al ontkurkt was! In het seizoen 1980/1981 werd er opnieuw goed gespeeld en werd er slechts één wedstrijd verloren: op 12 april 1981 thuis tegen DVOL werd het 1-2. Twee weken later thuis tegen Hertog Hendrik was het kampioenschap alsnog een feit.

Het gouden elftal van 40 jaar geleden werd door trainer/speler Cor Hendriks samengesteld rond de dat seizoen van Telstar teruggekeerde Mart Burgers. Laatstgenoemde in 2016 uitgeroepen tot 'speler van de eeuw'. Andere vaste waarden in deze lichting, zonder iemand tekort te doen, waren goalgetter Henk Graven en Bert Hendriks, die later een transfer naar Vitesse verdiende!

Precies 40 jaar later willen we bovenstaande teamfoto nog eens overdoen en het bestuur van Sportclub Bemmel heeft inmiddels alle directbetrokkenen en hun partner uitgenodigd voor een gezellig samenzijn voorafgaand aan de belangrijke wedstrijd van Sportclub Bemmel 1 tegen Longa’30 op zondag 12 mei, aanvang 14.00 uur.

Meer berichten