Logo gemeentenieuwsonline.nl
Op de basisscholen in de Elster wijk Westeraam is een start gemaakt met afvalscheiding. (foto: Suzan)
Op de basisscholen in de Elster wijk Westeraam is een start gemaakt met afvalscheiding. (foto: Suzan) (Foto Suzan)

Basisscholen Westeraam Elst starten met afvalscheiding

ELST - Afval scheiden, gewoon doen! Met dit thema werd vorige week het startschot gegeven voor afvalscheiding op de drie basisscholen in de wijk Westeraam. Aanleiding voor het thema was de Duurzaamheidsprijs die door een ouder van De Elstar werd gewonnen.

Gehuld in kostuums gemaakt van plastic bekertjes, patatbakjes en vuilniszakken dansen kinderen van de drie basisscholen op het liedje Plastic Soep van Kinderen voor Kinderen. Zo’n duizend kinderen en hun ouders kijken toe. Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder reikte in oktober de duurzaamheidsprijs uit en was dan ook aanwezig bij de opening van het thema. De aanschaf van de bakken werd mede mogelijk gemaakt door de Blokker in Elst.

Met het geld dat gemoeid was met de prijs kocht de winnares twintig sets afvalbakken waarmee de scholen een start konden maken voor afvalscheiding. Het scheiden van afval op de school van haar kinderen was de basis van het duurzaamheidsidee van Hannie Schrijver. Een ander belangrijk onderdeel van het idee was educatie. “Ik denk dat je vroeg moet beginnen met kinderen leren scheiden”, vertelt de moeder. “Niet alleen thuis, maar ook op school. Ik probeer thuis altijd al mijn afval te scheiden, maar als ik de afrit af liep, hield het op en werd alles op een hoop gegooid. Dat vond ik zo’n gemiste kans. En als je de kinderen meekrijgt, krijg je de ouders ook mee.”

Directeur Marco Onstenk van de Elstar is dit ook een doorn in het oog. “Papier scheiden we al jaren. Het overige afval wordt niet gescheiden opgehaald. Daar komt nu verandering in.”

Meer berichten