Logo gemeentenieuwsonline.nl
Bekrachtiging samenwerking Uiterwaarde en Theater Over & Weer. (foto: Theater Over & Weer)
Bekrachtiging samenwerking Uiterwaarde en Theater Over & Weer. (foto: Theater Over & Weer)

Voetveer Beuningen-Slijk-Ewijk vaart uit voor Theater Over & Weer

SLIJK-EWIJK - De voetveren van Uit®waarde worden steeds populairder onder fietsers en wandelaars in het rivierengebied. Jaarlijks maken er zo’n 130.000 recreanten gebruik van de voetveren. Zo ook Theater Over & Weer. Voor het vijfde jaar op rij is er deze zomer in de voorstelling Flessenpost een hoofdrol weggelegd voor 'H4 de Weerder', het veerbootje dat tussen Beuningen en Slijk-Ewijk over de Waal vaart.

Jan Hein Hoftijzer, voorzitter van Theater Over & Weer: "Zonder pont is er geen sprake van een Over & Weer-ervaring. Het overvaren is een belangrijk onderdeel van de voorstelling en bij de prijs inbegrepen.” De nieuwe voorstelling heet Flessenpost, verwijzend naar verhalen die aan de oever van de Waal aanspoelen. Het publiek reist van 13-15 en 20-22 juni van de ene oever naar de ander en krijgt onderweg vier korte scènes te zien. De voorstellingen zijn gebaseerd op historische verhalen uit de streek en worden gespeeld door zo’n 70 amateurspelers, -zangers en -muzikanten.”

Kwakernaak op zijn beurt is blij met het theaterevenement aan de Waal. “Onze schippers en de kaartverkopers staan in de rij om te mogen varen. Het is een sport om de bezoekers volgens een strak schema naar de overkant te brengen. Het varen op de H4 de Weerder vraagt extra vaardigheden. De Waal is een drukke rivier. De pont moet ertussendoor laveren. We verwelkomen iedereen met een groot vaarbewijs die interesse heeft in dit mooie vrijwilligerswerk. Aanmelden kan via de website.” Meer info over Flessenpost: www.theateroverenweer.nl.

Meer berichten