Logo gemeentenieuwsonline.nl

Rivierdichters en Martin Hendriksma in De Toren van Bemmel

BEMMEL - Wim Huijser verzamelde 190 gedichten van 153 dichters over rivieren voor zijn bloemlezing Langs brede rivieren, een voorbeeldige uitgave van Rainbow in de nieuwe serie Poëzie. Deze bundel vormt het uitgangspunt voor de bijeenkomst.

Martin Hendriksma, schrijver van het boek De Rijn, vertelt voor de pauze over zijn fascinatie voor de grote Europese rivier, over zijn eigen belevenissen langs de oevers, en over landen, steden en mensen die hun bestaan vormgaven in noodzakelijke verstrengeling met de rivier. ‘Want als de Rijn tot stilstand komt, stopt het leven.’ Zoals ook in zijn boek stapelt Hendriksma in zijn livepresentatie de verhalen met aanstekelijke flair en bouwt zo een ode aan het water die niemand koud zal laten.

Na de pauze introduceert Wim Huijser de vier deelnemende dichters. Zij lezen voor uit de genoemde bundel. Tevens kiezen zij een gedicht uit eigen repertoire dat de goede verstaander ‘alles’ zal zeggen over de kracht, schoonheid of woede van het stromende water. De optredende dichters vertegenwoordigen de vier windstreken: Frans Walch uit Bemmel, Noud Bles uit Gendt (leuk feit: niet eerder stonden twee Lingewaardse dichters in een landelijk uitgegeven bloemlezing!), Victor Vroomkoning uit Nijmegen en Ed Bruinvis uit Arnhem.

Na afloop is er de mogelijkheid tot signeren en kan in gezellige ambiance worden doorgepraat. Zaterdag 11 mei 16 – 18 uur bij boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42 in Bemmel. Toegang gratis, wel uw komst graag aanmelden: info@torenvanbemmel.nl.

Meer berichten