Lentemarkt. (foto: Warmoes)
Lentemarkt. (foto: Warmoes) (Foto: Warmoes)

Lentemarkt bij Warmoes in Lent

LENT - Op zaterdag 4 mei staan er ruim 40 kramen in de sfeervolle hoogstamboomgaard van Warmoes, een historische tuinderij in Lent, bij Nijmegen. In 15 jaar tijd is deze oorspronkelijke ‘stekjes- en plantenmarkt’ uitgegroeid tot een regionaal begrip.

De lentemarkt, georganiseerd door Warmoes en lokale Groei & Bloei afdelingen is een gezellige markt waar zowel beroepskwekers als serieuze hobbyisten naast elkaar staan. Het aanbod bestaat onder meer uit vaste planten, eenjarige planten, perkplanten, kruiden, zaden, groenteplantjes, (fruit)bomen, -struiken en streekproducten zoals kaas, confituren en honing.

Het tuincafé van Warmoes heeft een gezellig terras in en bij de boomgaard, er is muziek, kinderen kunnen onder andere zelf broodjes bakken, een springtouw maken of geschminkt worden. De markt is van 10:30 – 16:00 uur en de entree bedraagt twee euro en is bij Warmoes, Griftdijk Noord 11 in Lent. www.dewarmoes.nl.