Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zij maken het mogelijk: van links naar rechts boven: Bas de Roos, Eddie van Hattum, Henk ten Westenend. (foto: Peter Meussen)
Zij maken het mogelijk: van links naar rechts boven: Bas de Roos, Eddie van Hattum, Henk ten Westenend. (foto: Peter Meussen)

Één jaar Huiskamer van Elst

ELST - Het was donderdagochtend 12 april 2018. De Bibliotheek opende voor het eerst de deuren voor het ontmoetingsproject Huiskamer van Elst. De projectgroep Sociaal Ontmoeten in Elst, waaronder de drie Elster Wijkplatforms, waren tevreden met een opkomst van circa twintig bezoekers.

In de loop van dat jaar bleek al heel snel dat er onvoldoende ruimte was om het groeiende aantal bezoekers te kunnen ontvangen. Reden om samen met de Bibliotheek en een subsidie van de gemeente Overbetuwe het aantal zitjes uit te breiden zodat de faciliteiten voldoende waren voor circa zeventig bezoekers. Tijdens de viering van het eenjarig bestaan op donderdag 18 april was iedere stoel bezet meteen tevreden bezoeker. Vrijwillige medewerkers, gastvrouwen en leden van de projectgroep droegen bij aan een feestelijk sfeertje.

Iedere donderdag is er gelegenheid voor een praatje, het lezen van een krantje en af en toe worden bezoekers verrast met een optreden, presentatie of een bezoek van een prominent persoon. Koffie is er altijd en Jumbo Macleane zorgt voor een versnapering. Iedereen is op donderdagochtenden tussen 10 en 12 uur welkom in de Bibliotheek aan het Europaplein.

Meer berichten