Logo gemeentenieuwsonline.nl
Sylvia Eeuwes en een deel van de gedoneerde spullen.
Sylvia Eeuwes en een deel van de gedoneerde spullen. (Foto: onbekend)

Het Recyclestraatje: voor, door en met elkaar

BEMMEL - Voor, door en met elkaar. Een gezamenlijk gedragen visie over hoe duurzaamheid eruit kan zien resulteert in het jaarlijks terugkerend Recyclestraatje op de Koningmarkt in Bemmel.

Nog goed bruikbare, niet-verkochte spullen van de vrijmarkt, georganiseerd door het Oranjecomité Bemmel-Ressen worden door de vrijwilligers van de stichting Het Recyclestraatje aangenomen. De spullen worden gesorteerd en later weer doorgegeven, zodat deze een tweede leven tegemoet zien in plaats van weggegooid worden of weer op de zolder belanden.

Afgelopen jaren is het stortafval van de Koningsmarkt teruggebracht van circa 40 naar circa 7,5m3 door het hergebruik. Het speelgoed gaat naar organisaties die zich inzetten voor kinderen, die het om welke reden dan ook zwaarder hebben in het leven en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De huisraad en kleding vinden ook hun weg in de steeds groter wordende circulaire economie.

Onder andere zijn Deelkring Lent, stichting Straatmensen en Dierenlot de afgelopen jaren gasten van het Recyclestraatje geworden en zijn er met de gedoneerde spullen weer mooie dingen bereikt. Vrijwilligers die mee willen helpen om het Recyclestraatje opnieuw een groot succes te laten worden, meld je aan! Voor meer info of aanmelden, mail naar s.eeuwes@hotmail.com.

Meer berichten