Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het carillon bij De Kinkelenburg. (Tekenaar: Joop Verburg)
Het carillon bij De Kinkelenburg. (Tekenaar: Joop Verburg) (Foto: Tekenaar: Joop verburg)

Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen viert 30-jarig bestaan

LINGEWAARD - In het kader van dit 30-jarig bestaan organiseert de HKB de expositie '30 jaar verbeeld'. Er worden pentekeningen van Bemmelaar Joop Verburg tentoongesteld.

Op 18 en 19 mei is de expositie van 14:00 uur tot 17:00 uur geopend voor publiek in de Kringruimte in cultureel centrum De Kinkel, Van Ambestraat 1, Bemmel.

Joop Verburg was tot aan zijn pensionering hoofd van de Christelijke Lagere School in Bemmel. Hij was heel actief binnen de HKB: hij was lang secretaris, schreef in het Kringblad, en werkte mee aan verscheidene projecten. Zijn grote hobby was pentekenen en dat heeft de HKB aangegrepen om hem postuum in het zonnetje te zetten. In een periode van ongeveer 30 jaar heeft hij van diverse plekken in Bemmel en Ressen pentekeningen gemaakt. De expositie bestaat uit dertig van deze pentekeningen en dertig foto’s van de actuele situatie. Daarnaast heeft de HKB van veel pentekeningen ansichtkaarten gemaakt die tijdens de expositie te koop zijn en ook daarna nog zolang de voorraad strekt.

Meer berichten