Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Nijmeegse Kunstnacht lanceert campagnebeeld

NIJMEGEN - Bij zonsondergang krijgt de lucht de mooiste kleuren. De hemel gaat van lichtblauw naar oranjerood, van roze naar paars en van donkerblauw naar zwart. Deze avondkleuren zijn te herkennen op de nieuwe Kunstnachtposter.

Het campagnebeeld van 2019 neemt je mee in de typische Kunstnachtbeleving: je dompelt je onder in een bonte en feestelijke nacht, je ontdekt nieuwe kunstvormen, je leert culturele locaties op een nieuwe manier kennen en je wordt steeds verrast met nieuwe kunstervaringen.

Negende editie Nijmeegse Kunstnacht

Op zaterdag 21 september vindt de negende editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. Dit jaar nemen ruim veertig cultuurorganisaties uit Nijmegen en omstreken deel aan het festival. Op meer dan twintig culturele locaties is een doorlopend programma te zien van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, wetenschap, multimedia en dans. Het festival vindt plaats in het stadscentrum en het Honigcomplex in Nijmegen.

Kunstdiner, opening en Nachtfeest

De Kunstnacht wordt om 19:30 uur geopend in Doornroosje met een bijzondere act, die later bekend wordt gemaakt. Voorafgaand aan de opening vindt een speciaal Kunstdiner plaats in het café van Doornroosje. Tussen 20:00 en 01:00 uur is er een doorlopend programma op de deelnemende locaties. Bezoekers kunnen zelf een route samenstellen en krijgen met een passe-partout toegang tot alle locaties. Vanaf 00:00 uur wordt de Kunstnacht feestelijk afgesloten met het Nachtfeest in Brebl. In juli wordt het volledige programma van de Nijmeegse Kunstnacht bekend gemaakt.

Meer berichten