Logo gemeentenieuwsonline.nl
Thom van der Ree speciale promotie. (foto: Jennifer Kuipers)
Thom van der Ree speciale promotie. (foto: Jennifer Kuipers) (Foto: Jennifer Kuipers )

Thom van der Ree Nederlands kampioen judo

BEMMEL - Afgelopen 9 maart is de 16-jarige Thom van der Ree uit Bemmel Nederlands kampioen judo geworden in de klasse -50 kg in de leeftijdscategorie -18 jaar.

Thom had zich geplaatst voor het NK door kampioen te worden van het district Midden Nederland. Samen met de nummer 2 en de nummers 3 moest hij zich meten met de beste vier van de andere zes districten van Nederland.

Thom won achtereenvolgens van Twan Witteveen, de nummer 3 van Zuid Holland Jason Wong, de nummer 2 van Noord Holland. Daarna moest hij het in de halve finale opnemen tegen Matyas Tinkoczy, de nummer 2 van Noord Nederland. In de finale won hij uiteindelijk van Joshua de Lange, de nummer 1 van Zuid Holland.

Door deze prestatie heeft hij op 16 maart als speciale promotie de eerste Dan behaald (zwarte band).

Het NK was het laatste meetmoment in een serie van drie van de Judo Bond Nederland voor het uitzenden van judoka's naar European Cadet Cups. Samen met een eerdere overwinning betekent dit dat hij het volle Europees programma mag draaien. In dit programma kan hij zich kwalificeren voor een eindtoernooi zoals bijvoorbeeld het wereldkampioenschap.

Meer berichten