Logo gemeentenieuwsonline.nl
Gaby Wegdam, vrijwilliger en bestuurslid van de Bemmelse Dweildag. (foto: Anniek van de Berg)
Gaby Wegdam, vrijwilliger en bestuurslid van de Bemmelse Dweildag. (foto: Anniek van de Berg) (Foto: Anniek van de Berg)

Bemmelse Dweildag: goed voor een portie Vitamine V

BEMMEL - Al decennia lang komen op de 2e zondag van juni duizenden dweilmuzikanten en bezoekers naar Bemmel, dat dan wordt omgetoverd tot Dweilhoofdstad van Nederland. Maar welke mensen zorgen er nu voor dat die Dweildag ieder jaar kan plaatsvinden? Deze keer spreken we bestuurslid Gaby Wegman.

Gaby: “Ik ken de Dweildag al heel lang. Voor ik bij het bestuur ging, speelde ik met mijn dweilorkest De Dreugtrommels op de Dweildag. Het is een leuke en gezellige club mensen om mee samen te werken; zowel het bestuur als de vrijwilligers en de mensen die de Dweildag bezoeken."

Op de vraag wat er allemaal bij het bemannen van de infostand komt kijken, antwoordt Gaby: “In de aanloop naar de Dweildag inventariseer ik hoeveel orkesten er komen en hoeveel vrijwilligers er zijn. Op basis daarvan bepaal ik hoeveel etensbonnen, drankbonnen en T-shirts er nodig zijn. In het Dweilweekend zelf kleden we het terrein en de infostand aan. Ondertussen worden wij goed voorzien van koffie, broodjes en een gezellige lunch. Allemaal door vrijwilligers! Op de ochtend van de Dweildag ben ik, meestal samen met José van Rossum, al vroeg present om de orkesten te verwelkomen."

Gaby: “Ik vind het geweldig dat iedereen altijd zo vrolijk is. De orkesten hebben er zin in en kijken uit naar een – meestal – zonovergoten dag muziek maken.” De Bemmelse Dweildag vindt dit jaar plaats op zondag 9 juni. Gaby: “Ik kan iedereen aanraden om die dag naar Bemmel te komen voor een goed portie vitamine V (van vrolijkheid)". Ook vrijwilliger worden? Neem dan contact op via info@bemmelsedweildag.nl.

Meer berichten