Logo gemeentenieuwsonline.nl
Eerste Schaakconcert ANBI Stichting Talento Metissimo 2016.(foto: Maja Kazarian-Lomsatze)
Eerste Schaakconcert ANBI Stichting Talento Metissimo 2016.(foto: Maja Kazarian-Lomsatze) (Foto: )

Vierde nationale schaakconcert in Ressen

RESSEN - Een stukje unieke Lingewaardse Educatie & Cultuur met deelnemers uit meerdere regionen, het wordt steeds leuker. Op zondag 24 maart start vanaf 13.00 uur in Ressen op De Koningshof het lenteconcert, een Muziek-Interval-Race (MIR), een schaaktriade, een natuurwandeling met speurtocht en/of gezellige creatieve heraldiek met muziek door jonge talenten. De carrousel zit weer aardig vol, draaien maar! Dit jaar staat het geheel in het teken van onder andere de ijsvogels en het natuurbehoud van de Ontzandingsplas Plakse Wei.

Muziekensemble The Young Once onder leiding van dirigente Lucie Gieles opent het SchaakConcert. Daarna volgt de oergezellige muziekrace met intervalklokjes voor piepjong tot en met stokoud. Ook het schaaktoernooi draait dit jaar op volle toeren. Samen met een schaakmaatje kun je meedoen aan een schaaktriade of individueel aan Metissimo's Simultaan. Voor de kunst-liefhebber is er de knutsel heraldiek. Tussendoor kan men heerlijk buiten struinen in het mooie landelijke gelegen Ressen of een speurtocht volgen. De schaak- en muziekprijsuitreikingen volgen zodra de uitslagen bekend zijn.

Entree bedraagt inclusief één consumptie en een programmaboekje vijf euro. Het is fijn als je je voor de Schaaktriade vooraf wilt opgeven. Voor informatie zie: www.TalentoMetissimo.nl of bel een van de contactouders: 06 25506566 of 06 28722478. ANBI Stichting Talento Metissimo zet zich (landelijk) in voor educatieve talentontwikkeling in Beta en Cultuur.

Meer berichten