Logo gemeentenieuwsonline.nl

Training 'omgaan met hersenletsel voor familieleden'

LINGEWAARD - Het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Lingewaard en MEE Gelderse Poort starten dit voorjaar een training ‘omgaan met hersenletsel voor familieleden’. Hersenletsel als gevolg van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, tumor of ongeluk heeft een grote impact op zowel het leven van iemand die het treft als de omgeving. Voor de mensen die het meemaken en hun familieleden is het vaak zoeken naar een nieuw evenwicht.

De training van zes bijeenkomsten is speciaal voor de mantelzorgers, familieleden, partners en/of kinderen die ermee te maken krijgen. In deze training gaat men met elkaar in gesprek over onderwerpen als: veranderend gedrag, hoe ermee om te gaan, ongelijkwaardigheid, alles moeten regelen, verlies en rouw, tijd voor jezelf, toekomstperspectief en hoe nu verder.

Centraal staat het steunen van elkaar, het delen van ervaringen met anderen die in een soortgelijke situatie zitten en begrijpen waar je het over hebt. Belangrijk is te weten dat je niet de enige bent die met gevoelens en vragen worstelt. Op basis van wederzijdse betrokkenheid worden ervaringen, tips en informatie uitgewisseld.

Trainingsdata: Woensdag 3 april, 17 april, 15 mei, 29 mei, 19 juni en 26 juni. Tijd: 19.30- 21.30 uur. Locatie: Stichting Welzijn Lingewaard, Cuperstraat 9, Bemmel. Kosten: 10,00 euro (koffie en thee). Trainingsleiders: Wim Teunissen, cliëntondersteuner MEE en Monique Ritzen, mantelzorgconsulent SWL.

Mocht u belangstelling hebben voor deelname dan kunt u contact opnemen met Monique Ritzen, 06 22933258 of via E- mail: m.ritzen@swlingewaard.nl.

Meer berichten