Logo gemeentenieuwsonline.nl

Verschillende psychische klachten als thema voor lezing bij Kinkelacademie

Prof. Dr. Jan Spijker
Prof. Dr. Jan Spijker (Foto: Philip Homburg)

BEMMEL - Op maandag 25 februari is er een lezing door Prof. Dr. Jan Spijker.

Zijn synopsis: Er lijkt een tsunami van stress gerelateerde klachten over Nederland te trekken. Het voorkomen van depressie in Nederland is al jarenlang hoog en ook de cijfers over burn-out en overspannenheid lijken op te lopen. Probleem is wel om deze verschillende psychische klachten van elkaar te onderscheiden en goed in kaart te brengen. De oorzaken voor deze toename zijn divers maar veel wordt gewezen naar maatschappelijke factoren zoals toegenomen individualisering en prestatiedruk. Gelukkig zijn er veel goede behandelingen voor deze klachten maar het is duidelijk dat alleen met behandelen het tij niet gekeerd kan worden.
Preventie is een sleutelbegrip en er zal dan ook op alle lagen van de maatschappij veel meer aandacht moeten komen voor signalering en preventie van psychische aandoeningen.

Cultureel centrum De Kinkel, van Ambestraat 1, Bemmel. Aanvang 20.00 uur. Vanaf 21.30 uur vragen/ discussie/ Philipgesprek. Kaarten inclusief kopje koffie of thee voor aanvang kosten 12,50 euro via www.dekinkel.nl en bij boekhandel De Toren van Bemmel.

Meer berichten