Logo gemeentenieuwsonline.nl
Deelnemers Eshof aan 'De Soeptafel'. (foto: Edwin Kettelerij)
Deelnemers Eshof aan 'De Soeptafel'. (foto: Edwin Kettelerij) (Foto: Edwin Kettelerij)

Opmerkelijk nieuw en hartverwarmend initiatief voor ouderen in Elst

ELST - Ook zin in gezelligheid en samen soep koken? ‘De Soeptafel’ organiseert in 2019 belangeloos terugkerende gezellige soepdagen waaraan ouderen in Elst kosteloos kunnen deelnemen. Samen koffie drinken, groente snijden, verhalen delen, soep koken en tot slot samen soep eten. Elke bijeenkomst wordt een feestje!

Het idee voor ‘De Soeptafel’ is ontstaan nadat Suzanne Bas en Maaike van Beek, de drijvende krachten achter ‘De Soeptafel’ in Elst, in aanraking waren gekomen met de jongens van ‘Oma’s Soep’ in Amsterdam. ‘Oma’s Soep’, gestart in 2017 door twee studenten en een enorm succes in Amsterdam, beoogt zoveel mogelijk ouderen een gezellige en zinvolle dagbesteding aan te bieden door middel van het samen koken van soep.

De deelname van ouderen aan ‘De Soeptafel’ is gratis; voor 2019 kunnen Suzanne en Maaike deze bijeenkomsten financieren door deelname aan de actie ‘Overbetuwe Doet’ (zie www.overbetuwedoet.nl ) en de emballage-actie bij AH Driessen in Elst.

Suzanne en Maaike zijn nog op zoek naar (jonge) vrijwilligers die het initiatief kunnen ondersteunen en naar kooklocaties in Elst. De eerste twee Soeptafels in 2019 zullen bij Maaike thuis plaats vinden. Reeds geplande data in 2019 zijn vrijdag 8 maart (volgeboekt), vrijdag 29 maart, vrijdag 26 april, vrijdag 24 mei ( in AH Elst) en vrijdag 28 juni.

"Wilt u meer informatie over dit initiatief of wilt u (vrijblijvend) deelnemen aan een Soeptafel neem dan contact op met Maaike van Beek, 06 44986453 of Mvanbeek1966@gmail.com."

Meer berichten