Afbeelding

Geef een kind de vakantie van zijn leven

Algemeen

REGIO - Hoe fijn zou het zijn om even weg te zijn uit de chaos, niet aan je zorgen te hoeven denken en lekker te spelen met andere kinderen? Helaas zijn er veel kinderen die zich dit zullen afvragen. Ze leven in armoede, omringd door conflicten of in een zorgelijke thuissituatie. U heeft de kans om één van die kinderen een prachtige tijd te bezorgen die hij of zij nooit zal vergeten!

Wij zoeken nog vakantieouders die hun huis voor een periode van 10 tot 21 dagen willen openstellen voor een vakantiekind. In een gezellige, huiselijke sfeer komt een kind helemaal tot rust. Het beleven van de dagelijkse dingen is voor de kinderen al heel fijn, uitjes zijn leuk maar thuis met andere kinderen spelen vinden ze ook al super.

De periode in Nederland helpt de kinderen om hun dagelijkse zorgen even opzij te zetten en even helemaal kind te zijn. Door aandacht, liefde en structuur merken ze dat ze geliefd zijn en krijgen ze vertrouwen in de toekomst.

Europa Kinderhulp

Stichting Europa Kinderhulp (EKH) zet zich al jaren in om kinderen uit mindere situaties een fijne vakantie in Nederland te bieden. De kinderen komen uit Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Oekraïne en Nederland. EKH heeft in deze landen contact met uitzendende organisaties, bijvoorbeeld sociale zaken of een kindertehuis. De reizen worden door EKH georganiseerd en alles is onder toezicht.

Meer informatie staat op www.europakinderhulp.nl. Wilt u een informatiepakket ontvangen of wilt u zich aanmelden? Dit kan via deze website door uw gegevens in te vullen onder de button: Vakantieouder worden. Voor contact met een EKH-medewerker kunt u bellen met Theo Kersten: 0316 264844.

Uitgelicht

Digitale krant