Logo gemeentenieuwsonline.nl
Van links naar rechts: Marcel van Leijen, Jan Woldberg, Sjoerd Dirksen, Engel van IJmeren.(foto: Donja Woldberg)
Van links naar rechts: Marcel van Leijen, Jan Woldberg, Sjoerd Dirksen, Engel van IJmeren.(foto: Donja Woldberg) (Foto: Donja Woldberg)

Rockpodium Herveld

HERVELD - Zondagmiddag 10 februari organiseren de vrijwilligers van Hoenderik Herveld het alweer het vierde rockpodium. De sfeer is ouderwets en de zaal dito aangekleed .

De zaal gaat om 13.00 uur open en muzikanten starten al meteen met een sessie. Naast bands die zich presenteren is er alle ruimte voor muzikanten om samen te jammen op professionele apparatuur.

Om 15.00 uur trappen de Quicksilver Fridays uit Neder-Betuwe af met presentatie van hun tweede mini-cd Silver. Bij Quicksilver Fridays zijn de psychedelische en progressieve invloeden uit sixties en seventies terug te horen. Met vier generaties in de band is er een unieke mix ontstaan van muziekinvloeden en stijlen, variërend van beatmuziek tot heavy (symfonische) rock. De nummers worden geschreven door de gitarist Sjoerd Dirksen en vervolgens verder in- en aangevuld door de andere bandleden. Dit alles uit zich in rocknummers met een vintage sound. (www.facebook.com/quicksilverfridays)

De punkrock/hardcore band Mark of Chaos uit Zetten speelden al eerder in Herveld. Deze band timmert behoorlijk aan de weg en deed onlangs mee aan de landelijke popronde. De bandleden zijn bevriend sinds de basisschool. Hun ep 'The First Mark' is onlangs uitgebracht en de band wil nu weer lekker live gaan rammen. Ze halen hun inspiratie uit de punkrockgenre, maar zijn niet vies van andere muziekstijlen. Een rustpunt tijdens de rockmiddag zijn de mannen van de Hook uit Elst met hun aanstekelijke blues klassiekers.

Het belooft weer een gevarieerd swingende middag te worden. De zaal gaat om 13.00 uur open en er wordt geen entree gevraagd.

Meer berichten