Logo gemeentenieuwsonline.nl

Dorpsgesprek over Ouder worden in Herveld-Andelst

HERVELD-ANDELST - Op dinsdagmiddag 19 februari is er van 15.00 tot 17.00 uur een dorpsgesprek over ouder worden in Herveld-Andelst in De Hoendrik.

Afgelopen jaar hebben vrijwilligers van Forte Welzijn gesprekken gevoerd met inwoners van Heteren van 75 jaar en ouder. Tijdens de gesprekken werden verschillende onderwerpen besproken zoals het wonen, de lichamelijk en geestelijk gezondheid en het hebben van activiteiten. De uitkomsten van deze gesprekken geven meer inzicht in de leefsituatie van de oudere inwoners van Herveld-Andelst en de knelpunten die daarin worden ervaren. Tijdens de gesprekken hebben vrijwilligers, waar het nodig was, de weg gewezen naar de verschillende voorzieningen en signalen doorgeven aan de gemeente of Sociale Kernteams.

Na een korte presentatie van de uitkomsten van de gesprekken willen we graag met u in gesprek over vragen die uit het onderzoek naar voren kwamen. In Herveld-Andelst blijken de onderwerpen Wonen en Ontmoeten in De Hoendrik belangrijk.

Iedereen is van harte uitgenodigd om zijn ervaringen of ideeën te delen en in gesprek te gaan met anderen die wonen of werken in Herveld-Andelst. Vanaf 14.30 uur is men welkom voor koffie of thee. Om 17.00 uur wordt sluiten afgesloten met soep en brood. "Fijn als u even laat weten dat u wilt komen. Dat kan via info@fortewelzijn.nl of 085 0406066." De rapportage van de huisbezoeken staat op www.fortewelzijn.nl/home-en-actueel/overbetuwe/huisbezoeken-75.

Meer berichten