Logo gemeentenieuwsonline.nl
Batouwe Peanut team. (foto: Maran Mol)
Batouwe Peanut team. (foto: Maran Mol) (Foto: Maran Mol)

Jongste Batouwe leden spelen toernooi

BEMMEL - Zaterdag 26 januari waren de jongste Batouwe Basketball-leden, de Peanuts, aan de beurt om hun basketbal vaardigheden te laten zien bij het eerste Peanut toernooi van 2019 in sportcentrum De Schaapskooi in Bemmel.

De jonge spelers, variërend in de leeftijd 5 tot 7, trainen iedere vrijdagavond fanatiek in De Schaapskooi alle basketbal vaardigheden. Een toernooi is dan het perfecte moment om vriendschappelijke wedstrijdjes met leeftijdgenoten te oefenen. Teams uit Arnhem, Nijmegen en Veenendaal waren naar Bemmel gekomen om samen met het Batouwe Peanut team te spelen.

Spelenderwijs werden er korte wedstrijdjes van twee keer zes minuten gespeeld en waren er simpele side-events zoals zoveel mogelijk lay-ups maken (ballen in basket gooien). Natuurlijk vinden de spelertjes het leuk om te winnen, maar de basis is echt samen oefenen, dus is er nooit een dag winnaar bij deze toernooitjes. Met een gezonde appel voor alle spelers werd de dag afgesloten en kunnen de Peanuts zich weer gaan voorbereiden op het volgende toernooi ergens anders in de omgeving!

Meer berichten