Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kikkervisjes in De Berendonck. (foto: Duikteam De Kaaiman)
Kikkervisjes in De Berendonck. (foto: Duikteam De Kaaiman) (Foto: Duitkeam de Kaaiman)

Duikteam De Kaaiman viert een drieluik aan jubilea

NIJMEGEN - De aftrap van het jubileumjaar van duikteam De Kaaiman vindt plaats op vrijdag 8 februari tijdens de officiële jubileumreceptie.

Tijdens deze bijeenkomst zal wethouder Bert Velthuis spreken en het jubileumjaar officieel inluiden en wordt het jubileumboek (50 Jaar Kaaiman) gepresenteerd. Naast de leden zijn ook, oud-leden en andere geïnteresseerden (na aanmelding) welkom.

Wereld beroemd in heel Nederland

Duikteam De Kaaiman is met recht 'wereld beroemd in heel Nederland', omdat het niet alleen een van de oudste en grootste duikverenigingen van het land is, maar de vereniging valt ook op door regelmatig (vaak op ludieke wijze) het landelijke nieuws te halen.

Nog meer feest

Naast het gouden jubileum van de club viert de vereniging tevens het 30-jarig bestaan van het onderwaterhuis De Aquavilla is het grootste en meest moderne onderwaterhuis van Europa en staat al meer dan 30 jaar op de bodem van De Berendonck (bij Nijmegen). Met rondom (uitzicht) ramen, verlichting, luchtverversing en cameratoezicht/communicatie is dit onderwaterhuis uniek en een must voor iedere duiker in Nederland maar ook daar buiten.

Jeugd

De jeugdafdeling (11-18 jaar) van duikteam De Kaaiman bestaat dit jaar 40 jaar en ook dat is uniek in Nederland. De Kaaiman is een van de weinige verenigingen met een eigen jeugdafdeling. "Wil je ook langs komen? Meld je dan nu aan door een e-mail te sturen naar receptie@kaaiman.nl." De bijeenkomst is vrijdag 8 februari van 19:30-22:30 uur in clubhuis Duikteam De Kaaiman aan de Dennenstraat 17 in Nijmegen.

Meer berichten