Logo gemeentenieuwsonline.nl

Start Rots en Watertraining

BEMMEL - Stichting Welzijn Lingewaard start vanaf 17 januari met een Rots en Watertraining voor kinderen die in groep zes of zeven zitten van de basisschool in Lingewaard zitten. Rots en Watertraining is bedoeld om jongens en meisjes sterk te laten zijn als een rots of te laten meebewegen als water.

Wat is Rots & Water? Rots & Water, een psychofysieke training voor jongens en meisjes en kan worden beschouwd als een weerbaarheids- en uiterst effectief antipestprogramma. Het programma bestaat uit een training die is gericht op weerbaarheid en de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Weerbaarheid en solidariteit, rots en water, worden in balans gepresenteerd en getraind.
Rots en Water heeft als doel het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen, communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast zijn de preventie van (seksueel) geweld en het leren maken van eigen keuzes en het leren gaan van een eigen weg belangrijke thema’s.

Het programma bestaat uit zes trainingen van anderhalf uur en vindt op donderdag plaats van 15.30 – 17.00 uur en zal plaats vinden in de gymzaal op de Cuperstraat 9 in Bemmel. Deelname aan deze cursus is gratis. Men kan zich opgeven bij k.dreis@swlingewaard.nl.

Meer berichten