Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zangensemble Marcato
Zangensemble Marcato (Foto: Uit archief Marcato)

Rotary helpt aardbevingsslachtoffers Nepal

BEMMEL - Op zondag 13 januari houdt Rotary Lingewaard de Benefietmasterclass 'Het wonder van harmonie' in de theaterkerk, Markt 5 in Bemmel van 14:00 - 16:30 uur.

De opbrengst komt volledig ten goede aan de aardbevingsslachtoffers in Nepal. Deze aardbevingsslachtoffers leven nu, drie jaar na de aardbevingen, nog onder erbarmelijke omstandigheden. Er zijn geen sanitaire voorzieningen. Rotary hoopt met de opbrengst van de masterclass een badhuis te kunnen financieren.

Programma Masterclass
Of het nu om een hit van Adele gaat of om een symfonie van Mozart: vrijwel iedereen voelt aan wanneer het slotakkoord komt en welke tonen daarbij wel of niet passen. Daar hoef je geen muziek voor te hebben gestudeerd. Is dit puur gewenning?
Wilbert Friederichs (zanger en koorleider, tekstschrijver en componist) legt dit uit tijdens de Masterclass met spannende klankexperimenten en klankvoorbeelden, met opvallende weetjes en de inzet van de zangers van Marcato.

Na de pauze brengt zangensemble Marcato een muzikaal programma vol humor, passie, lichtvoetigheid en drama met onder andere nummers uit The Lion King, Aida en Les Miserables. De groep bestaat vanaf 2000 en treedt sindsdien op in verschillende samenstellingen maar met een vaste kern en veel enthousiasme.
Zo verzorgden de zangers en zangeressen jarenlang ‘musicaldiners’ in Noord Brabant en Gelderland, reist de groep jaarlijks naar België voor het Sunshineproject en verzorgden ze menig optreden door het hele land.

Informatie
Kaartjes bestellen à 16 euro per stuk (exclusief betalingskosten, maximaal 0,45 euro) via www.rotarylingewaard.nl.

Meer berichten