Afbeelding

Theater Over & Weer speelt Wind en Winter

Algemeen

REGIO - Wind en Winter is een nieuwe theatervoorstelling van Theater Over & Weer over het leven langs de rivier de Waal in herfst en winter. Met scènes over de eeuwenlange strijd tegen het water, de dijkbewaking en ruigte van de natuur in de winter. De winterverhalen komen in januari en februari 2019 tot leven tijdens twee voorstellingen: 'De Barre Tocht' door de Beuningse uiterwaarden en 'Bij Het Haardvuur' in en rond Slot Doddendael in Ewijk.


Voor de echte liefhebbers van buiten en kou is er hartje winter op 19, 20 en 26 januari De Barre Tocht: locatietheater waarbij het publiek in groepen mee naar buiten wordt genomen. Naar de dijk, door de uiterwaarden en naar de oever van de rivier. Onderweg zijn er speelse, grappige soms dramatische theaterstukken die verhalen over de eeuwenlange strijd tegen het water, het dijkleger, de dijkbewaking en de ruigte van de natuur in de winter. De wandeling vindt buiten plaats in de schemering. Na afloop is er warme chocolademelk-met-vel en wentelteefjes met kaneel!

De Barre Tocht: speeldata: za 19 januari, zo 20 januari en za 26 januari. Tijd: 16.00 tot 17.30 uur. Prijs: 7,50 euro inclusief warme chocolademelk. Locaties: Waaldijk, Uiterwaarden langs de Waal, Dijkmagazijn Beuningen.

Bij Het Haardvuur
Bij Het Haardvuur speelt zich af op 31 januari en 1, 8 en 9 februari op en rond Slot Doddendael in Ewijk. Met in het eerste deel drie mysterieuze theaterscènes buiten, gebaseerd op het winterleven in het rivierengebied. Na warme koffie en chocolademelk volgt het tweede deel: het toneelstuk "Het Zingen van het IJs" over de angst voor het kruiend ijs, maar ook over het verlangen naar het dichtvriezen van de Waal. Deze avond vindt plaats in de sfeervolle Spyckerzaal van het kasteel.

Bij Het Haardvuur: data: do 31 januari, vr 1 februari, vr 8 februari en za 9 februari. Tijd: 20.00 tot 22.30 uur. Prijs: 12,50 euro inclusief één consumptie (koffie, thee of warme chocolademelk). Locatie: Slot Doddendaal, Binnenweg 2, Ewijk

Over Theater Over & WeerSinds 2015 verbindt Stichting Theater Over & Weer de noord- en zuidoever van de Waal met theater, verhalen en muziek. Theatermakers en muzikanten vertalen de verhalen van cultuurhistorie en erfgoed naar hedendaagse vertellingen, in een fris jasje die passen bij deze tijd. Een hoofdrol is weggelegd voor de rivier, landschap en de cultuurhistorie.

Na vier geslaagde midzomervoorstellingen, had Theater Over & Weer de ambitie om ook de verhalen van herfst en winter tot leven te brengen. Want ook in de koude en barre maanden wordt er op en langs de rivier geleefd, en ook die verhalen verdienen het te worden verteld en beleefd. Wind en Winter voegt hiermee een reeks verhalen, muziek en theater toe aan de serie die Theater Over & Weer de afgelopen jaren heeft gepresenteerd en past in de jonge traditie van Stichting Theater waarbij bewoners van de dorpen zelf het theater maken. Voor meer informatie en tickets: www.theateroverenweer.nl.

Afbeelding

Uitgelicht

Digitale krant