Logo gemeentenieuwsonline.nl

Paulusreis naar Griekenland

Paulus zet voet aan land in Europa. (foto: Yvonne Vos)
Paulus zet voet aan land in Europa. (foto: Yvonne Vos)

BETUWE - We volgden Paulus al eerder op zijn zendingstochten door Klein-Azië (het huidige Turkije). Deze keer trekken we met Paulus mee op zijn eerste schreden door Europa. Op een nacht tijdens zijn verblijf in Troas heeft Paulus een visioen waarin een man uit Macedonië hem smeekt over te steken.

Paulus maakt hieruit op dat God hem roept. Hij gaat dan ook de volgende dag aan boord van een schip dat vaart naar Neapolis waar hij voor het eerst voet op Europese bodem zet.

Tijdens onze reis volgen we Paulus op zijn tocht door Griekenland en bezoeken we vele hoogtepunten en bijzondere plaatsen. Een prachtige reis die niet alleen een indruk geeft van de weg die Paulus is gegaan maar ons ook voert naar de wortels van onze eigen cultuur en beschaving.

De reis vindt plaats in de periode van maandag 7 oktober - maandag 21 oktober. Aan de reis gaan vijf studieavonden vooraf: 11 febr., 11 mrt, 8 apr., 20 mei en 17 juni, van 19.30 – 21.30 uur in De Hoeksteen, Prinses Irenestraat 58 in Elst.

Infoavond maandag 14 januari om 19.30 uur in De Hoeksteen. Graag voor deze avond aanmelden vóór 11 januari bij Yvonne Vos, 06 28546892, wy.vosjes@gmail.com.Organisatie en begeleiding zijn in handen van Janine Kallen (pastoraal werkster) en Yvonne Vos.

Meer berichten