Logo gemeentenieuwsonline.nl
IJjsschaatsen. (foto: Jaleesa Derksen)
IJjsschaatsen. (foto: Jaleesa Derksen) (Foto: Jaleesa Derksen)

Strenger rookbeleid op Winterfestijn

ELST – Rookvrij opgroeien. Het is een doel waar wij als Winterfestijn helemaal achter staan. Want kinderen en roken, dat gaat gewoon niet samen. Om die reden is het rookbeleid op en rond de ijsbaan verder aangescherpt.

Buiten mag rond de ijsbaan niet meer gerookt worden, omdat er vaak kinderen op het ijs aan het schaatsen zijn. Dit verbod geldt tot 18.30 uur. Dit zal met behulp van borden kenbaar worden gemaakt. Net als voorgaande jaren mag er in het Wintercafé niet gerookt worden. Daarmee voldoet het Winterfestijn aan de wettelijke regels die ook gelden voor de horeca.

Na 18.30 mag er buiten weer gerookt worden. Het is lastig om dat te verbieden, omdat het min of meer in de buitenlucht is. De ijsbaan staat wel in een tent, maar deze is aan alle kanten open. En hoewel we dit niet kunnen verbieden, vragen we rokers wel om rekening te houden met de niet-rokers om ons heen en met kinderen en jongeren die ook na 18.30 uur nog op en langs de ijsbaan staan. Voor meer informatie over het Winterfestijn: www.winterfestijnoverbetuwe.nl.

Meer berichten