Logo gemeentenieuwsonline.nl
Jeroen Joon (links) geeft het voorzitterschap in goede handen bij Edwin Korthouwer. (foto: Hannie Schrijver)
Jeroen Joon (links) geeft het voorzitterschap in goede handen bij Edwin Korthouwer. (foto: Hannie Schrijver) (Foto: )

Nieuwe voorzitter Winterfestijn Overbetuwe

ELST – Winterfestijn Overbetuwe heeft dit jaar een nieuwe voorzitter. Jeroen Joon kon het voorzitterschap niet meer combineren met zijn werk als wethouder in Apeldoorn. Edwin Korthouwer neemt dit stokje van hem over.

Op de ijsbaan zal je hem niet snel vinden als alleen om ’s avonds de baan te besproeien. Schaatsen op de ijsbaan heeft hij ook nog nooit gedaan. Toch is Korthouwer het hele jaar heel druk met het Winterfestijn. Want hoewel het festijn ‘slechts’ drie weken duurt, begint het feest voor de voorzitter altijd weer direct in de week na de laatste editie.


Grote veranderingen hoeven we niet te verwachten, maar dat is volgens Korthouwer ook helemaal niet nodig. “Het Winterfestijn is al zo’n begrip geworden in de regio, daar hoef je niks aan te veranderen. Het moet daarom ook gewoon blijven zoals het is. Een feest voor alle leeftijden met genoeg draagvlak bij alle betrokken organisaties.”


Elk jaar ziet Korthouwer dezelfde gezichten. Dat toont ook aan hoe breed de ijsbaan gedragen wordt in Elst en omgeving. “Ik heb kinderen die hier als kleuter kwamen. Die staan nu als vrijwilliger langs de baan.” De voorzitter is ontzettend blij met de vele vrijwilligers die elk jaar weer meedoen. “We hebben zoveel mensen die enthousiast zijn en zich belangeloos inzetten. Daar krijg ik heel veel energie van.”

Voor meer informatie over het Winterfestijn: www.winterfestijnoverbetuwe.nl.

Meer berichten