Zangvereniging Cantilene.
Zangvereniging Cantilene. (Foto: nvt)

Optreden Cantilene in Sint-Jozef Lent

LENT - Op dinsdag 11 december treedt gemengde zangvereniging Cantilene op in de ontmoetingsruimte ‘Plein Lent’ van woonzorgcentrum Sint-Jozef Lent. Aanvang 19.30 uur, Lentse Schoolstraat 29 in Lent.

Cantilene werd op 12 december 1979 opgericht. Al die tijd heeft het koor onder leiding gestaan van Gerard Rutjes die nog steeds met veel enthousiasme de dirigeerstok hanteert! De naam die toen werd gekozen, 'Cantilene' (liefelijk gezongen lied) bleek al direct een gouden greep te zijn.

Cantilene zong regelmatig op kooravonden, tijdens kerstvieringen en kreeg in de loop der jaren zo haar regionale bekendheid. De leden van het koor komen niet alleen uit Haalderen maar uit de hele regio. Al sinds 1980 verzorgt Cantilene elk jaar een jaaruitvoering. Donateurs, familie en ook vele andere muziek- en zangliefhebbers weten dan hun weg naar de concertzaal te vinden.

Op 11 december zullen zij bij RijnWaal Zorggroep locatie Sint-Jozef Lent hun eigen repertoire ten gehore brengen en uiteraard enkele bekende kerstliederen. Entree voor buurtbewoners is 7,50 euro. Dit is inclusief koffie/thee, een hapje en drankje.