Schrijfactie Amnesty International
Logo gemeentenieuwsonline.nl

Schrijfactie Amnesty International

RESSEN - Schrijven om te strijden tegen het onrecht dat onze medemens wordt aangedaan en om deze medemens een hart onder de riem te steken. Dat is wat we op 10 december, de dag van de Rechten van de Mens, gaan doen.

Wereldwijd zitten veel mensen onterecht gevangen. Amnesty International zet zich al jaren in tegen dit onrecht. Deze schrijfactie is één van hun activiteiten. Met zoveel mogelijk brieven willen zij de verantwoordelijke machthebbers op hun nalatigheden wijzen en de betreffende gevangenen laten weten dat er over de hele wereld mensen zijn die zich hun lot aantrekken.

Deze acties hebben ieder jaar weer verrassend mooie resultaten: de gevangenen voelen zich enorm gesteund door de ontvangst van al die brieven en kaarten en de machthebbers zijn niet gelukkig met zoveel negatieve aandacht. Al menige gevangene is vrijgekomen als gevolg van een schrijfactie.

"Help dus mee om ook vanuit Ressen zoveel mogelijk brieven te versturen. Je kunt zomaar binnen lopen en net zolang blijven als je wilt. Al wil je maar één brief schrijven, weet dat je welkom bent. Ook kinderen zijn van harte welkom. Elke brief telt."

Voorbeeldbrieven en schrijfmateriaal zijn aanwezig, evenals koffie en thee. "Wij zien je graag op 10 december tussen 16.00 en 20.00 uur in de kerk van Ressen, Kerkenhofstraat 3." Het schrijven is op initiatief van Pleisterplaatsgroep Ressen

Meer berichten