Afbeelding

Afscheid van de jubileumprins: Wie o wie wordt de neie prins van Duppertdurp?

Algemeen

ELST - Op zaterdag 17 november is het zo ver: dan wordt de neie prins van Elst bekendgemaakt. Een heel jaar lang mag hij regeren over het Duppertdurp.

Op deze zaterdag zullen we om 20.11 uur afscheid gaan nemen van Z.D.H. Prins Arno van de Paplepel en zijn Adjudant Dave. Carnavalsseizoen 2017-2018 stond in het teken van het jubileumjaar van carnavalsvereniging De Batsers. Dit jaar bestond de vereniging namelijk 55 jaar. De Prins kijkt terug op een mooi jubileumjaar.

"Het was fantastisch om jubileumprins te mogen zijn. Het is en blijft een hele bijzondere ervaring om Prins te zijn. Je mag je club vertegenwoordigen in een heel speciaal jaar. Alle activiteiten heb ik als speciaal ervaren. Voor mij in het bijzonder was het een eer om het Batsersboekje 'Dingetjes en Dingskes' het levenslicht te laten zien en het als eerste uit te mogen reiken aan, op dat moment in verwachting zijnde, dames van onze club. En hoe mooi is het om je eigen onderscheiding uit te mogen reiken aan alle carnavalisten, waaronder vele mensen die mij lief zijn. En misschien wel het dierbaarste dat je carnaval mag vieren met 'de Paplepels'; onze beide gezinnen, van mijn adjudant Dave en van mij. In totaal elf carnavalisten die van heel dichtbij het Prinsschap hebben meebeleefd. Het was bijzonder, speciaal en een belevenis die ik/wij nooit zullen vergeten."

Aankomend jaar zal een neie prins regeren over het Duppertdurp. Tegen de neie prins wil Prins Arno van de Paplepel zeggen: "Blijf vooral jezelf, geniet er met volle teugen van en bereid jezelf zo goed mogelijk voor. Een goede voorbereiding is het halve werk. Koester het Prinsschap, samen met je directe omgeving en beleef er heel veel plezier aan."

De Batsers bedanken Prins Arno van de Paplepel en zijn Adjudant Dave voor een prachtig carnavalsseizoen en wensen de neie prins alvast heel veel plezier in het aankomende seizoen. Kaarten voor het Prinsenbal zijn verkrijgbaar bij Bruna Herberts en Dierspecialist Moniek

Uitgelicht

Digitale krant