Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

ALLE SENIOREN WELKOM OP DE OUDERENBEURS 2018 IN OOSTERHOUT

Op 15 november vanaf 15.00 uur vindt voor de derde keer de Oosterhoutse Ouderenbeurs plaats in Dorpshuis De Schakel. Dit is een evenement voor alle senioren en hun (mantel-) verzorgers uit Oosterhout en Slijk-Ewijk. De burgemeester van Overbetuwe zal de aftrap geven met een welkomstwoordje voor alle aanwezigen.

Alle organisaties die zich richten op de zorg voor en het welzijn van ouderen presenteren zich in een kraampje of op een andere manier. Zo'n 30 organisaties hebben zich al opgegeven, dus het belooft een zeer informatieve middag te worden. Centraal staat de vraag hoe je zo lang mogelijk in je eigen dorp kunt blijven wonen, ook als je ouder en hulpbehoevend wordt. Hoe krijg je de zorg die je nodig hebt, hoe houd je sociale contacten om niet te vereenzamen, en wat is nodig om gezond en fit te blijven?

Alle bezoekers ontvangen na afloop de Zorg- en Activiteitenwijzer van Oosterhout, waarin alle belangrijke contacten en activiteiten op een rijtje staan. En met al die mensen die daar in staan kun je direct kennis maken. De bridgeclub en de koersbalclub geven demonstraties en het Huis van Bemoediging zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt.

Het wordt weer heel gezellig, met veel tijd voor een praatje met elkaar en op zijn tijd een lekker glaasje. Aan de inwendige mens wordt gedacht met een heerlijk stamppotbuffet en onder het eten speelt een gezellig muziekbandje.

Alle inwoners van 65-plus hebben een persoonlijke uitnodiging thuis in de bus gekregen! Degenen die problemen hebben met vervoer kunnen (overdag) telefonisch contact opnemen met 0481-482345.

Verschillende sponsors maken deze ouderenbeurs mogelijk, zodat het voor iedereen gratis is.

De organisatie van de ouderenbeurs is in handen van de werkgroep "Ouder worden in Oosterhout". Deze bestaat uit vrijwillige inwoners met een constructieve bijdrage van enkele zorgorganisaties en van de gemeente Overbetuwe.

Meer berichten