Zwemmers De Ward gaan voor limieten

Algemeen

BEMMEL - In Hengelo hebben veertien zwemmers van zwemvereniging De Ward deelgenomen aan de Limietwedstrijd voor de Gelderse Kampioenschappen. Zij verbeterden in totaal 27 persoonlijke records en werden nog eens zevenmaal eerste.

Mees Peters verbeterde tijdens deze wedstrijd liefst viermaal een persoonlijk record. Verder werd hij op de 400m vrije slag nog eerste. Ook Kiran de Wit was in deze limietwedstrijd goed voor vier persoonlijke verbeteringen. Daarnaast zwom Eline van Kempen op drie afstanden sneller dan zij ooit heeft gedaan. Op de 50m rugslag en de 200m rugslag eindigde zij bovendien nog bovenaan. Sanne van Konijnenburg stelde eveneens drie van haar bestaande tijden scherper. Zij werd daarnaast nog eerste op de 50m schoolslag. Eline Baas deed nog een duit in het zakje verbeterde deze wedstrijd op haar beurt nog drie persoonlijke records.

Iris de Schrijver, Marijn Baas, Twan van Engen en Dominique van Grevenbroek waren ieder goed voor de verbetering van twee van hun persoonlijke records. Dominique klom daarnaast nog naar de hoogste podiumplaats op de 50m vrije slag. Léon van Grevenbroek en Liz Veltman zwommen sneller dan voorheen op één afstand.

Stephan van Grevenbroek debuteerde deze wedstrijd op de 1.500m vrije slag. Verder werd hij op zowel de 100m vrije slag als de 100m schoolslag op de eerste plaats. Anniek Takken kwam deze wedstrijd uit op twee afstanden. Victor Willemse ging in Hengelo van start op drie afstanden.

Uitgelicht

Digitale krant