Walking Football Meeting NEC
Walking Football Meeting NEC

N.E.C. gaat samenwerken met amateurclubs voor meer Oldstars voetbal

Algemeen

NIJMEGEN - Onlangs heeft N.E.C. samen met de gemeente Nijmegen een eerste kick-off bijeenkomst georganiseerd voor het platform Walking Football in het Goffertstadion.

In september 2015 is N.E.C. gestart met de N.E.C. Oldstars; een aangepaste manier van voetbal voor 55-plussers. Met deze kennis en ervaringen wil N.E.C. nu ook amateurclubs uit het Rijk van Nijmegen ondersteunen bij het opstarten van Oldstars teams. Daarnaast wil N.E.C., met clubs die al gestart zijn, samen gaan werken om dit aanbod verder door te ontwikkelen middels deskundigheidsbevordering en kennisdeling.

Elf amateurclubs afkomstig uit het Rijk van Nijmegen waren aanwezig bij de bijeenkomst, waarvan een deel al geruime tijd gestart is. Onder deze club waren ook SV Orion en SV Juliana '31 aanwezig, waar nu een deel van de eerste lichting N.E.C. Oldstars actief is.

"Het is mooi om te zien hoeveel energie er zit bij de aanwezigen om Walking Football naar de volgende stap te brengen in het Rijk van Nijmegen. In samenspraak met al deze clubs wil N.E.C. meer en duurzamer aanbod creëren", aldus Luc te Riele van N.E.C. Maatschappelijk. Dat deze positieve energie aanwezig was, bleek wel uit het feit dat de clubs met veel ervaring deze ervaring graag willen delen met de clubs in de opstartfase. Een volgende bijeenkomst zal dan ook hier op gericht zijn.

Eerder stond N.E.C. al aan de basis van het speciaal voetbal-platform voor mensen met een beperking. Dit platform is draait inmiddels volledig zelfstandig en telt op dit moment een samenwerking tussen twaalf clubs uit het Rijk van Nijmegen.

Uitgelicht

Digitale krant