Plezierig handwerk. (foto: Liesbeth Sluiter)
Plezierig handwerk. (foto: Liesbeth Sluiter) Foto: Liesbeth Sluiter

Toekomst zaaien op Doornik Natuurakkers

Algemeen

BEMMEL - Samen zaaien heeft iets magisch. Iedereen, jong en oud, kan dat op 21 oktober om 14.00 uur komen ervaren op de Doornikse Natuurakkers in Bemmel. Je kunt er het gebaar gaan beleven van het zaaien, de bron van je voedsel.


Louis Dolmans, natuurboer, combineert biologisch-dynamische graanteelt met bescherming en herstel van akkervogels. Hij teelt en veredelt oude graanrassen met mooie namen zoals Limburgse risweit, spelt van Hoosterhof, Rode Emmer en Goldblume. Rondom de velden zijn akkerranden aangelegd en heggen geplant. Daar krijgen de toekomst-zaaiers informatie over en net zoals over het belang van biodiversiteit en voedselkwaliteit. Goede zaden zijn daar de basis voor.

Speciale aandacht voor de bijen
Dit jaar is er speciale aandacht voor de bijen. Hierover vertellen Jaap Molenaar van de Bijen Stichting en Joop Dahm, houder van solitaire bijen. De deelnemers worden getrakteerd op een lekker sneetje brood van eigen akkers, gebakken door Ineke Berentschot van ‘Wie bakt mee’ en op een sapje uit eigen bongerd. Het is aan te bevelen om met de fiets de komen of per openbaar vervoer, maar er is bij de akkers ook ruimte om te parkeren, zowel aan de Zandsestraat, als aan de Vossenpelssestraat. Meer informatie staat op www.toekomstzaaien.nl, onder Doornik Natuurakkers. Het is aan te bevelen laarzen mee te nemen. Zie ook www.doorniknatuurakkers.nl.

Uitgelicht

Digitale krant